ЕТ “Булгария Джемс – Иван Пожаревски” е създадена през 1990г. и  е първата българска фирма, специализирала се в експертна дейност, производство и търговия със скъпоценни камъни и бижутерия. Фирмени магазини в: София –Mall of Sofia, , Пазар Красно село ,City Centre ,The Mall , Несебър, Созопол, Велико Търново.
 В момента фирмата предлага над 2800 артикула от скъпоценни и полускъпоценни камъни – смарагд, топаз, сапфир,опал, тюркоаз, лазурит, малахит, и др.

 
Сред най-популярните на нашия пазар са изделията от цветни камъни – аметист, гранат, слънчев камък, амазонит карнеол, авантюрин, планински кристал, розов кварц, ахат, яспис, цитрин, оникс, тигрово око и др.

Предлагат се и аксесоари  от кехлибар, перли, седеф – бял и пауа /цветен/
 
Фирма “Булгария Джемс” е производител на оригинална сребърна бижутерия,
проба 950, изработена в традиционен български стил (филигран).Изделията са изваяни ръчно от сребърна нишка с дебелина от 0,04мм. Модели собственост на фирмата са одобрени от селекционната комисия на “Кристи” за включване в аукцион на съвременното ювелирно изкуство.

Фирмата предлага сувенири и предмети за бита – кутии, вази, пепелници, свещници, фруктиери, и др., изработени от мраморен оникс, арагонит, мрамор, иризиращ обсидиан, черен обсидиан, серпентинит и дърво.

За уюта в дома и офиса се предлагат фонтани, които са много добър овлажнител на въздуха. Постоянното въртене на топката създава голяма активна изпарителна площ. Тези фонтани са и един много добър филтър. Попадналите във водата прашинки и полен остават там и не се отделят с изпарението, което е особено полезно при алергии и астма.
    Повишената влажност намалява разходите за електричество през зимата до 20%., като разхода на ток за един фонтан е около 2-3лв. на месец при непрекъсната работа.  
Шумът от течаща вода е и един много благоприятен фон – т.нар. “Бял шум”, който увеличава работоспособността като едновременно премахва /заглушава/ многобройните слаби шумови дразнители, които ни заобикалят. “Белият шум” представлява фон, който отпуска сетивата и помага при стрес, невроза и безсъние.

Новост в дейността на фирмата е предлагането на оригинална златна бижутерия с естествени брилянти на цени съобразени с българския стандарт. Предлагат се и брилянти с инвестационна стойност със световни сертификати.
Количка
0 продукта 0,00 лв.
Топ оферти

Начало   Продукти   За нас   Магазини   За България   Контакти   Карта на сайта
Изработка на уеб сайт и онлайн магазин от webstart.bg